
 Veľkonočná hrudka I recept pridal: zuzu - 18.03.2008 
10 ks |
 |
vajce |
1 l |
 |
mlieko |
|
 |
soľ |
|
 |
chren |
|
 |
smotana na šľahanie |
|  
hodnotenie: |
 |
4.33 / 5 |
(hlasov: 6) |
|    V mlieku rozhabarkujeme celé vajcia, pridáme soľ. Uvedieme do varu a stále miešame. Keď sa vajcia v mlieku vyzrážajú, odstavíme a precedíme cez gázu, ktorú potom zaviažeme a necháme odkvapkať.
Hotovú, vychladnutú hrudku pokrájame. Môžeme ju ozdobť šľahačkou, do ktorej vmiešame postrúhaný chren.
Podávame s pečivom.
posvetenie, Veľká noc, Veľkonočné recepty, recepty na Veľkú noc, Velkonocne recepty, recepty na Velku noc, Velka noc recepty posvetenie, Veľká noc, Veľkonočné recepty, recepty na Veľkú noc, Velkonocne recepty, recepty na Velku noc, Velka noc recepty |

sezónne kategórie receptov: | |
|
 |
|
 | |