Nakrájané a vyklepané bravčové stehno (ja mäso nevyklepávam tĺčikom, ale narezávam tzv. pečiatkou na steaky) natri sezamovou pastou - tzv. Tahini, popráš drvenou rascou a osoľ. Samozrejme z oboch strán. Maslom vytri sklenenú zapekaciu misu a poukladaj do nej rezne. Popráš mletou červenou paprikou a na vrch poukladaj nakrájaný cesnak. Všetko to nakoniec pokvapkaj sójovou omáčkou a zalej vriacou vodou.
Misu zakry alobalom a šupni ju na 45 minút do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Potom daj alobal dolu, pooblievaj rezne výpekom a ešte ich na 20 minút vráť do rúry.
Vyber si biele víno z chladničky. (Odporúčam Rulandské šedé, Chardonnay alebo Sauvignon.)
Najlepšia príloha k týmto rezňom je ryža so semienkami. Ja používam zmes na šalát (tekvicové, slnečnicové, piniové). Tie opražím na masle a len zmiešam s uvarenou guľatou ryžou.
MŇAM! MŇAM! MŇAM!
Keď si tieto rezne obľúbiš, nabudúce vyskúšaj použiť namiesto sezamovej pasty arašidové maslo (podľa možnosti nesladené). Uvidíš že aj táto varianta je výborná.
Dobrú chuť a nech ti padne na úžitok :o)))