Z 1 dcl vlažného mlieka, 40 g droždia a 2 PL prášk. cukru si pripravíme kvások.
Múku preosejeme a pridáme do nej kvások, 2 žĺtka, 1/2 bal. prášku do pečiva, trocha soli, zvyšné mlieko a olej. Všetko spolu spracujeme a miesime aspoň 20 minút, aby nám vzniklo krehké cesto.
Cesto potom rozdelíme na 8 rovnakých dielov a tie postupne natenko rozvaľkáme do kruhu a krájame na 8 rovnakých trojuholníkov. Každý naplníme plnkou podľa chuti a tvarujeme rohlíky, ktoré kladieme na vymastený plech ďalej od seba a potrieme rozšľahaným vajcom.
Rohlíky necháme na plechu pokysnúť 3/4 hodiny a potom ich pečieme v predhriatej teplovzdušnej rúre na 165°C cca 15 až 20 minút do zlatohneda.
Plnka:
mleté orechy, prášk. cukor, vanilkový alebo škoricový cukor podľa chuti sparíme s 1 dl vriaceho mlieka a rozmiešame.