Kvašáky >> kvasené uhorky bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Kvašáky >> kvasené uhorky
Kvašáky >> kvasené uhorky
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Kvašáky >> kvasené uhorky
Kvašáky >> kvasené uhorky
Kvašáky >> kvasené uhorky

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Kvašáky >> kvasené uhorky
recepty / Zaváraniny / Kvašáky
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Kvašáky >> kvasené uhorky

Kvašáky

Kvašáky >> kvasené uhorky
recept pridal: Stanley - 09.08.2008
Kvašáky >> kvasené uhorky
surovinyKvašáky >> kvasené uhorky

5 l

Kvašáky >> kvasené uhorky

voda (nálev)

1/2 bal

Kvašáky >> kvasené uhorky

rasca (nálev)

1 ks

Kvašáky >> kvasené uhorky

nakladač Deko (nálev)

3 ks

Kvašáky >> kvasené uhorky

bobkový list (nálev)

1/2 bal

Kvašáky >> kvasené uhorky

čierne korenie celé (nálev)

20 dg

Kvašáky >> kvasené uhorky

soľ (nálev)

6 kg

Kvašáky >> kvasené uhorky

uhorky

8 dg

Kvašáky >> kvasené uhorky

cesnak

1 kg

Kvašáky >> kvasené uhorky

cibuľa

30 dg

Kvašáky >> kvasené uhorky

mrkva

1 ks

Kvašáky >> kvasené uhorky

chren (väčší)

Kvašáky >> kvasené uhorky

kôpor

hodnotenie: hodnotenie: 4.36/5  4.36 / 5
(hlasov: 7)
Kvašáky >> kvasené uhorkypostupKvašáky >> kvasené uhorky

Uhorky s pokrájanou zeleninou a všetkými koreninami naložíme do väčších pohárov (2 l alebo 4 l), kôpor dáme na spodok pohára a zalejeme nálevom.
Na poháre použijeme umelohmotné viečka na uzavretie a navrch na uhorky dáme drevenú alebo umelohmotnú speru, aby sa nám počas kvasenia netlačili uhorky von z pohárov.
Ponecháme ich na teple a svetle až kým nám nezačnú kvasiť, potom ich uložíme do tmavej a chladnej miestnosti.
Uhorky pri kvasení budú zakalené. Až keď sa vyčistia sú dobré na konzumáciu. Po vyčistení sa môžu hneď konzumovať, ale vydržia v chlade a tme dlhšiu dobu, a to aj 2 - 3 mesiace.

Nálev: 
5 l  vody, 1/2 balíka rasce, 1 ks Zelko alebo Deko, 3 ks bobkový list, 1/2 balíka, celé čierne korenie, 20 dkg soli - všetko spolu uvariť a nechať vychladnúť.

kvasené uhorky kvasené uhorky
    Site by OverLOOK design - načítanie 0.026s Sitemap XML 05.06.2023 05:30