Keď z nedele ostane upečené kura a nechceme ho ešte aj v pondelok jesť zasa klasicky ako deň predtým:
- vyberieme kura z chladničky, pár kúskov mäsa z neho oberieme a uvaríme ryžu (ak ostala z nedele ešte lepšie)
- na panvicu dáme trocha olivového oleja, orestujeme úplne zľahka malú bielu alebo červenú cibuľku (ešte lepšie je dlhú tenkú jarnú cibuľku nastrihať nožnicami na panvicu)
- v druhej miske zmiešame ryžu s kuracím mäsom, pridáme malú konzervu kukurice a spolu premiešame
- k cibulke na panvici pridáme sójové klíčky a cca 2-3 minutky spolu povaríme a následne aj ryžu s kur. mäskom a kukuricou a všetko spolu chvíľu ohrievame
- nakoniec si v hrnčeku rozšľaháme 2 vajcia ako na praženicu, osolíme a zalejeme všetko na panvici, chvíľu všetko spolu premiešavame......a dobrú chuť!
Je to fakt dobrota, ktorú netreba zapíjať, čomu sa najviac potešil môj priateľ, ktorý nemusí moc kuracinu, lebo je to suché mäso... :-)
Doba prípravy: 10-15 min. max.