Zo 100ml vlažného mlieka, 2 PL cukru a 42 g droždia si pripravíme kvások. Kvások vylejeme do hladkej múky, ktorú sme zmiešali s kypriacim práškom, soľou, olejom, žĺtkami a zvyšným vlažným mliekom. Vypracujeme vláčne cesto a necháme ho vykysnúť.
Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku a posýpku.
Posýpku si pripravíme zmiešaním hladkej múky s cukrom a maslom. Vykysnuté cesto si na doske rozdelíme na 2 časti, ktoré postupne vyvaľkáme a povykrajujeme buchty. Buchty naplníme plnkou, uzavrieme a uložíme na plech. Vrch buchty roztlačíme, naplníme lekvárom a posypeme posýpkou. Pečieme v predohriatej rúre cca 15min pri teplote 170°C (teplovzdušná rúra). Upečené buchty posypeme práškovým cukrom.