Bobaľky >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Bobaľky >>
Bobaľky >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Bobaľky >>
Bobaľky >>
Bobaľky >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Bobaľky >>
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať pošli na vybrali.sme.sk vytlačit recept
Bobaľky >>

Bobaľky

Bobaľky >>
recept pridal: zuzu - 15.12.2008
Bobaľky >>
surovinyBobaľky >>

1 kg

Bobaľky >>

múka hladká (cesto)

5 dl

Bobaľky >>

mlieko (cesto)

1 ks

Bobaľky >>

vajce (cesto)

Bobaľky >>

olej (cesto)

Bobaľky >>

soľ (cesto)

2 dl

Bobaľky >>

mlieko (kvások)

1 ČL

Bobaľky >>

cukor kryštálový (kvások)

Bobaľky >>

droždie / kvasnice (kvások)

Bobaľky >>

mak mletý

Bobaľky >>

med

Bobaľky >>

bryndza

Bobaľky >>

tvaroh

Bobaľky >>

orechy vlašské (mleté)

Bobaľky >>

kapusta (kyslá)

Bobaľky >>

slanina

BobaľkyBobaľky >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.13/5  4.13 / 5
(hlasov: 15)
Bobaľky >> postupBobaľky >>

Pripravíme klasické kysnuté cesto. Z droždia, trocha mlieka, soli a cukru urobíme kvások a necháme vykysnúť. Vykysnutý kvások pridáme do surovín na cesto, vypracujeme a necháme vykysnúť. Hotové cesto pokrájame na malé bochníčky, z ktorých urobíme valčeky asi 1 cm hrubé a pokrájame ich na 1 cm kúsky. Tie dáme na plech a vo vyhriatej rúre upečieme do zlata.

 

Makové:
Pred podávaním opekance vhodíme do vriacej vody (alebo mlieka) a hneď (naozaj chvíľka, čo prevrú alebo vyjdú na povrch, nie sú dobré, ak veľa nasiaknu) ich vyberáme. Alebo ich len zaparíme. Polejeme roztopeným maslom, posypeme makom, cukrom, kto nedal do cesta hrozienka - posype nahriatymi hrozienkami, polejeme roztopeným medom a podávame.

Tvarohové:
To isté - zaparíme alebo obvaríme, roztopené teplé maslo, tvaroh, hrozienka, cukor, med.

Bryndzové:
Zapariť alebo obvariť, bryndza a roztopené teplé maslo.

Môžu byť aj mleté orechy (pomlieť trošku na hrubšie) + maslo + cukor + med.
 

Bobáľky sú veľmi chutné aj s kyslou kapustou. Na zaparené bobaľky dáme podusenú kyslú kapustu a posypeme slaninovými oškvarkami.

Bobaľky >>
sezónne kategórie receptov:
Vianočné recepty
Bobaľky >>
pagerank Rank SK Site by OverLOOK design - načítanie 0.048s Sitemap XML 21.11.2017 03:30