
 Kysnuté rohlíčky recept pridal: Liv - 06.07.2007 
500 g |
 |
múka hladká |
3 dl |
 |
mlieko |
1 PL |
 |
cukor kryštálový |
1 PL |
 |
soľ |
50 g |
 |
palmarín |
25 g |
 |
droždie / kvasnice |
|
 |
olej |
1 ks |
 |
vajce |
|  
hodnotenie: |
 |
4.85 / 5 |
(hlasov: 44) |
|    Z 1dl mlieka, droždia a cukru urobíme kvások.
Vo zvyšnom mlieku roztopíme maslo.
Múku zmiešame so soľou.
Keď kvások vykysne, pridáme ho spolu s mliekom a maslom do múky. Vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na 4 bochníky, prikryjeme a necháme min. 1 hodinu kysnúť.
Pripravíme si 2 vymastené plechy (na 2 x 16 rohlíčkov).
Po cca hodine bochníčky rozvalkáme (na cca 5mm), potrieme olejom (môžeme trochu posypat vegetou) a rozdelíme na 8 trojuholníčkov, z ktorých spravíme rohlíčky, ktoré poukladáme na plechy.
Potrieme ich vajíčkom, posypeme sézamom, vegetou alebo rascou,...
Môžeme nechať ešte trochu vykysnúť na plechu a potom pečieme v dobre vyhriatej rúre na 175-180°C - 15 až 25 minút.
slane rohliky, pecene rohliky, kysnute rohliky slane rohliky, pecene rohliky, kysnute rohliky |