Šumienkový zákusok >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Šumienkový zákusok >>
Šumienkový zákusok >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Šumienkový zákusok >>
Šumienkový zákusok >>
Šumienkový zákusok >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Šumienkový zákusok >>
recepty / Torty a zákusky / Šumienkový zákusok
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Šumienkový zákusok >>

Šumienkový zákusok

Šumienkový zákusok >>
recept pridal: Cathrine - 20.03.2009
Šumienkový zákusok >>
surovinyŠumienkový zákusok >>

4 ks

Šumienkový zákusok >>

vajce (cesto)

100 ml

Šumienkový zákusok >>

olej (cesto)

100 ml

Šumienkový zákusok >>

mlieko (cesto)

200 g

Šumienkový zákusok >>

cukor práškový (cesto)

200 g

Šumienkový zákusok >>

múka polohrubá (cesto)

1 ks

Šumienkový zákusok >>

kypriaci prášok do pečiva (cesto)

1 ks

Šumienkový zákusok >>

šľahačka v prášku (1. krém)

150 ml

Šumienkový zákusok >>

mlieko (1. krém)

2 ks

Šumienkový zákusok >>

smotana kyslá (2x250g 1. krém)

1 ks

Šumienkový zákusok >>

cukor vanilkový (1. krém)

8 dl

Šumienkový zákusok >>

voda (2. krém)

2 ks

Šumienkový zákusok >>

zlatý klas (2. krém)

200 g

Šumienkový zákusok >>

cukor kryštálový (2. krém)

1 a 1/2 bal

Šumienkový zákusok >>

šumienka (2. krém)

Šumienkový zákusokŠumienkový zákusok >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.93/5  4.93 / 5
(hlasov: 14)
Šumienkový zákusok >> postupŠumienkový zákusok >>

Žĺtky s cukrom vymiešame do penista, pomaly pridáme olej, mlieko a múku s práškom do pečiva. Potom pridáme sneh z bielkov, a zľahka zamiešame. Cesto dáme na vymastený, pomúčený plech (strednej veľkosti) a upečieme v mierne vyhriatej rúre.
Práškovú šľahačku rozmiešame v mlieku (môžme pridať aj stužovač šľahačky)  a vyšľaháme ju.
Smotany zmiešame s vanilínovým cukrom, zľahka zapracujeme šľahačku a natrieme na vychladnuté cesto.
Asi 2 dl vody uvaríme s cukrom, vo zvyšnej vode rozmiešame zlaté klasy a šumienky (najlepšie Dr. Oetker - citrón, pomaranč, alebo malina).
Za stáleho miešania zmes vlejeme do vriacej vody s cukrom a varíme, kým nezhustne.
Vychladnutý krém natrieme na prvý a necháme v chlade stuhnúť.

    Site by OverLOOK design - načítanie 0.027s Sitemap XML 03.06.2023 06:20