Kúp väčší patizón vhodného tvaru, umy ho, vyrež otvor a vyber vnútro tak, aby ostalo cca 1-1,5cm od šupy. (Mäkké vnútro bez jadierok odlož bokom.) Teraz patizón ošúp zvrchu a zbokov a vnútro na spodku vylož salámom.
Rozbi vajíčka, osoľ a primiešaj k nim smotanu, nastrúhaný syr (vhodný sa dá kúpiť v IKEA), nadrobno nakrájanú cibuľku a vnútro patizóna a strúhanku. Zmes nalej do patizónu tak, aby nikde nevznikla bublina. Otvor zakry klobúčikom.
Rozohrej rúru na maximum (260 stupňov). Hlbší pekáč vymasti olejom, vlož doň pripravený patizón, daj do rúry na spodnú priečku a peč 10min. Potom zníž teplotu na 200 stupňov a peč 15min. Ďalších 15min. zapekaj patizón zhora. Na záver nastav rúru na 150tku a peč UFO zvyšných 10min. Priebežne na bokoch kontroluj, ci je patizón mäkký.
Nechaj UFO vychladnúť a krájaj ako tortu. Podávaj s rožkom.
pečený patizón, zapekaný patizón, Quiche pečený patizón, zapekaný patizón, Quiche