Francúzske zemiaky >> zapekané zemiaky bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Francúzske zemiaky >> zapekané zemiaky
Francúzske zemiaky >> zapekané zemiaky
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Francúzske zemiaky >> zapekané zemiaky
Francúzske zemiaky >> zapekané zemiaky
Francúzske zemiaky >> zapekané zemiaky

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Francúzske zemiaky >> zapekané zemiaky
recepty / Ostatné mäsité jedlá / Francúzske zemiaky
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Francúzske zemiaky >> zapekané zemiaky

Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky >> zapekané zemiaky
recept pridal: Stanley - 15.07.2009
Francúzske zemiaky >> zapekané zemiaky
surovinyFrancúzske zemiaky >> zapekané zemiaky

700 g

Francúzske zemiaky >> zapekané zemiaky

zemiaky

300 g

Francúzske zemiaky >> zapekané zemiaky

slovenská točená

3 ks

Francúzske zemiaky >> zapekané zemiaky

vajce (uvarené na tvrdo)

1 ks

Francúzske zemiaky >> zapekané zemiaky

vajce (na zálievku)

1 dl

Francúzske zemiaky >> zapekané zemiaky

smotana kyslá

1 dl

Francúzske zemiaky >> zapekané zemiaky

mlieko

80 g

Francúzske zemiaky >> zapekané zemiaky

syr tvrdý (nastrúhaný)

Francúzske zemiaky >> zapekané zemiaky

soľ

Francúzske zemiaky >> zapekané zemiaky

čierne korenie mleté

Francúzske zemiaky >> zapekané zemiaky

olej

Francúzske zemiakyFrancúzske zemiaky >> zapekané zemiaky
hodnotenie: hodnotenie: 4.35/5  4.35 / 5
(hlasov: 10)
Francúzske zemiaky >> zapekané zemiakypostupFrancúzske zemiaky >> zapekané zemiaky

Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode.

Po uvarení a vychladnutí ich ošúpeme, pokrájame na kolieska, časť z nich uložíme na pekáč, osolíme a okoreníme. Na uloženú vrstvu zemiakov poukladáme pokrájané uvarené vajcia, slovenskú točenú (pokrájanú na pásiky a osmaženú na oleji) aj s výpekom. Poukladáme zvyšnú časť zemiakov. Zalejeme smotanou rozmiešanou s vajcom, mliekom, strúhaným syrom a soľou.

Zapekáme v rúre cca 30-35 minút do ružova pri teplote cca 180°C.

Podávame s kyslou uhorkou, zeleninovým šalátom alebo s kečupom.

zapekané zemiaky zapekané zemiaky
    Site by OverLOOK design - načítanie 0.026s Sitemap XML 03.06.2023 07:36