
 Netradičná šošovica na kyslo recept pridal: AntiBarbie - 01.03.2010 
300 g |
 |
šošovica |
250 ml |
 |
smotana kyslá |
100 g |
 |
kapusta (nakladaná, kyslá) |
30 g |
 |
múka hladká |
|
 |
citrónová šťava (z 1/2 citróna) |
2 ks |
 |
bobkový list |
|
 |
soľ |
|
 |
čierne korenie mleté |
|
 |
tymián |
|  
hodnotenie: |
 |
4.75 / 5 |
(hlasov: 2) |
|   
Šošovicu, ktorú sme pred varením nechali namočenú zmäknúť, osolíme a uvaríme vo vode s bobkovým listom a čiernym korením do polomäkka. Medzitým si nadrobno nakrájame kyslú kapustu, ktorú potom pridáme k predvarenej šošovici spolu s citrónovou šťavou a tymiánom. Všetko spolu povaríme ešte cca 15 min. Nakoniec v kyslej smotane rozhabarkujeme múku a zrezka ich primiešame k šošovici. Necháme prejsť varom a servírujeme všetkým, ktorí obľubujú kyslé jedlá.
šošovica na smotane, kyslá kapusta šošovica na smotane, kyslá kapusta |