Cibuľu nakrájajte na drobno, cesnak na tenké plátky a osmažte ich v oleji do sklovita. Vypnite plyn, preceďte ich z oleja deravou varechou a preložte do väčšieho hrnca. Olej opäť rozohrejte a spravte z neho bielu zápražku primiešaním múky. Pripravenú zápražku rýchlo zalejte STUDENOU vodou. Samozrejme za stáleho miešania, aby sa nespravili hrudky.
Prelejte ju do hrnca k popraženej cibuli s cesnakom, dobre premiešajte a zapnite plyn. Primiešajte paradajkové pyré (nie je sladké) a konzervované paradajky (ak sú celé, pokrájajte ich) v paradajkovej šťave. Osoľte a okoreňte. Objem a hustotu polievky upravte vodou.
Ak má byť polievka servírovaná pred sýtym hlavným jedlom, použijete jej viac. Bylinky sú dôležité, ale ich kombinácia je na vašom výbere a chuti. Polievku krátko povarte a v ideálnom prípade podávajte poprášenú parmezánom.
paradajková polievka, talianska paradajková paradajková polievka, talianska paradajková