Predhrejeme rúru. Slaninu nakrájame na hrubšie plátky, cibuľu a cesnak na kolieska. Kuracie nožičky umyjeme, mierne osolíme (soliť nemusíme, ak je slaninka/ bravčový bôčik dosť slaný), pridáme bylinky (len trošičku).
Na kredenci si rozvinieme poriadny kus alobalu (dvojmo, aby bol veľmi pevný), v strede ho pokvapkáme olejom a poukladáme naň slaninu, cibuľu, cesnak, kuracie stenho (poradie dodržujte) a zavinieme do balíčkov. Ak nemáte pripravenú prílohu k tomuto mäsku, môžete pod stehienka uložiť aj pár kociek surových zemiačikov.
Na veľký plech poukladáme balíčky, podlejeme vodou a vložíme do rúry cca na 1 hodinu. Po upečení opatrne vyberieme z rúry drevenými podberačkami, aby sme ich neprepichli a tiež sa nepopálili. Uložíme balíčky na taniere a drevenou vidlicou opatrne roztvoríme (pozor, aby ste sa neobarili) a servírujeme.