
 Cestoviny s listovým špenátom a vlašskými orechami recept pridal: AntiBarbie - 15.03.2010 
|
 |
cestoviny (najlepšie Farfalle - motýliky alebo Fusilli - skrutky) |
|
 |
slanina s mäsom (oravská) |
|
 |
špenát (listový čerstvý, alebo mrazený) |
|
 |
orechy vlašské (nasekané) |
|
 |
cesnak (pretlačený) |
|
 |
soľ |
|  
hodnotenie: |
 |
4.75 / 5 |
(hlasov: 2) |
|    Dáme variť cestoviny. Medzitým si nasekáme orechy a za stáleho premiešavania ich sprudka opražíme na suchej panvici. Keď začnú voňať, odložíme ich bokom. Slaninku nakrájame na menšie kocky, ktoré tiež dáme opražiť na rozpálenú panvicu (pod pokrievku), kým poriadne nepustí tuk. Potom k nej pridáme umyté špenátové listy a pod pokrievkou podusíme cca 2 min., kým nezmäknú. Ak použijeme mrazený listový špenát, podusíme ho (za občasného premiešania), kým sa úplne nerozpustí/ neprehreje. Pridáme pretlačený cesnak, uvarené cestoviny a orechy. Premiešame a ak je to potrebné, mierne dosolíme.
špenátové cestoviny s vlašskými orechami špenátové cestoviny s vlašskými orechami |