Hoci to tak na prvý pohľad nemusí vyzerať, táto polievka je nielen zdravá, ale aj chutná.
Deň vopred namočte cícer, alebo použite konzervovaný. Cibuľu nakrájajte nadrobno, na oleji v hrnci osmažte do mäkka a osoľte. Pridajte cícer, okoreňte a uvarte do mäkka. (Ak použijete konzervovaný, tak bez nálevu. Nemusíte ho variť, len priveďte do varu.) Potom pridajte bujón, prilejte konzervu paradajok aj so šťavou (pár kúskov odložte bokom a nakrájate nadrobno), pretlačený cesnak, sušenú bazalku, ak je to potrebné rozrieďte polievku vodou a priveďte do varu. Potom vyberte a odložte pár cícerových bobuliek a pomocou ponorného mixéra spracujte polievku na krém. Nakoniec vložte odložené paradajky a cícer, ozdobte porcie čerstvou bazalkou a servírujte.