
 Špičková polievka s krupicou recept pridal: AntiBarbie - 17.03.2010 
200-300 g |
 |
huby čerstvé (špičky) |
200 ml |
 |
smotana na varenie |
2 PL |
 |
maslo |
1 PL |
 |
krupica (detská) |
1 ks |
 |
cibuľa |
1/2 ks |
 |
pór |
|
 |
soľ (morská) |
|
 |
korenie biele (mleté) |
|
 |
petržlenová vňať (čerstvá) |
alebo |
 |
pažítka (čerstvá) |
|  
hodnotenie: |
 |
5 / 5 |
(hlasov: 2) |
|    Špičky poriadne preperieme vo vlažnej vode. Ak máte iné huby (vhodné sú napr. Pečiarky, Kuriatka alebo Dubáčiky), očistite ich a nakrájajte na menšie kúsky. Huby opečte na masle do zlatista a odložte bokom. Potom na rovnakom masle opražte do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľu a ak máte, aj pór. Potom pridáme asi 2/3 predpripravených húb, premiešame, pridáme krupicu, premiešame a krátko popražíme. Potom zalejeme cca 8dl vody, premiešame, osolíme, okoreníme, opäť premiešame a povaríme cca 10min. Potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom, doplníme smotanou, premiešame, pridáme odložené zvyšné huby, nasekanú petržlenovú vňať a odnesieme na stôl.
špičky, hubová polievka, hríbová polievka špičky, hubová polievka, hríbová polievka |