Pliecko zomelieme na jemno, osolíme ho, okoreníme, zapracujeme doňho vajcia, pridáme mlieko a necháme odstáť v chladničke.
Na 2.deň mäso vyberieme, necháme trošku otepliť pri izbovej teplote. Medzitým si nakrájame syr na hrubšie pásiky (hrúbky cca 1cm, šírky cca 3cm, dĺžky podľa syra). Na kredenci rozprestrieme utierku a na ňu rozvinieme fóliu. Mäso premiesime a na fólii ho rovnomerne roztlačíme na súvislú plochu obdĺžnikového tvaru. Potrieme ho horčicou tak, aby sme vynechali okraje. Potom na natretú horčicu po celej dĺžke rozložíme šunku a na ňu, cca 3 cm od pravého okraja, aj pásiky syra.
Oboma rukami chytíme rohy utierky aj s fóliou a zprava-doľava zavinujeme (mierne pritláčame) roládu tak, aby syr ostal v jej strede a vrstvy sa spojili. Okraje rolády jemne pritlačíme a roládu opatrne premiestnime na plech. Celý chrbát rolády potrieme cca 5 lyžicami smotany, podlejeme ju 1dl vody a vložíme do vyhriatej rúry.
Keď povrch počas pečenia zaschne, potierame ho opäť a znova smotanou a ak je to potrebné podlievame roládu vodou.
Po upečení krájame na pásy a podávame napr. so zemiakovým šalátom.
Roláda z mletého mäsa, Roláda z bravčového pliecka, Mäsová roláda so šunkou a syrom Roláda z mletého mäsa, Roláda z bravčového pliecka, Mäsová roláda so šunkou a syrom