Balkánska zelenina:
Zeleninu umyjeme, papriky zbavíme jadra a vyklepeme semianka, uhorky ošúpeme a všetko nakrájame. Na panvici rozohrejeme olej a cibuľu osmažíme do sklovita. Osolíme a postupne pod pokrievku pridávame nakrájané cukiny, o 3min. papriky, o ďalšie 2min. uhorky (ak sme nemali cukinu) a o 1min. paradajky. Všetko by malo byť podusené do polomäkka. Potom zeleninu vyberieme cedidlom z oleja (dobre odkvapkáme) a v prípade, že sme použili uhorku, pridáme Balsamico (príp. vínny ocot) a premiešame.
Provensálske mäso:
Mäso umyjeme, nakrájame na rezne, osolíme a okoreníme (ešte jednoduchšie je použiť Provensálsku vegetu). Potom rezne vyklepeme, alebo predierkujeme "pečiatkou na mäso". Necháme rozohriať olej (na ktorom sme dusili zeleninu) a prírodné rezne (bez ďalšieho obalu) opražíme.
Servírujeme so šťavou a napr. kuskusom.