Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta, bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,
Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,
Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,
Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,
recepty / Torty a zákusky / Pravá Sacherka
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať pošli na vybrali.sme.sk vytlačit recept
Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,

Pravá Sacherka

Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,
recept pridal: AntiBarbie - 26.03.2010
Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,
surovinyPravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,

200 g

Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,

čokoláda (horká /nie na varenie!/ - Tesco)

200 g

Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,

cukor práškový

1 bal

Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,

cukor vanilkový

150 g

Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,

maslo (alebo Palmarín)

7 ks

Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,

vajce (žĺtky a bielky)

100 g

Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,

múka hladká

1/2 bal

Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,

kypriaci prášok do pečiva

Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,

soľ (štipka)

Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,

lekvár (marhuľový)

príp. aj

Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,

džem (lacný kyselkavý, napr. Hamé - Ovocná zmes)

Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,

maslo (alebo iný tuk na vymastenie formy)

Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,

múka hrubá (na vysypanie formy)

Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,

poleva čokoládová (extra tmavá - Dr.Oetker)

1 ks

Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,

smotana na šľahanie

Pravá SacherkaPravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,
hodnotenie: hodnotenie: 5/5  5 / 5
(hlasov: 5)
Pravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,postupPravá Sacherka >> Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,

Nenechajte sa pomýliť obrázkom, toto je skutočne návod na upečenie skvelej Sacherovej torty (akurát som ju vytvorila v tvare hríbika) podľa utajenej receptúry Anny Sacherovej z roku 1883.

Príprava:

Polámanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. V mise poriadne premiešame múku, kypriaci prášok a soľ. Oddelíme vajcia na bielky a žĺtky, ktoré odložíme. Z bielkov a cca 50g cukru ušľaháme krémový (nie tuhý) sneh. Rúru rozohrejeme na 170°C (plyn 3).

 

Postup:

Vymiešame maslo so zvyšným (150g) práškovým a vanilkovým cukrom. Potom pridáme žĺtky, všetko vymiešame do peny a postupne prišľaháme čokoládu. Ďalej do čokoládovej zmesi postupne zapracujeme pripravenú múku. Nakoniec po častiach vmiešame vyšľahaný sneh.

Cesto nalejeme do tortovej formy, vymastenej tukom a vysypanej hrubou múkou. Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 60 minút.

Potom formu vyberieme z rúry a po ochladnutí vyklopíme korpus na mriežku. Vychladnutý korpus prekrojíme (niťou) na tretiny. Spodný plát potrieme tuhším džemom, priklopíme ho druhým, ktorý potrieme tekutejším, marhuľovým lekvárom. (Nie je to až také dôležité, keď pečiete tortu klasického tvaru.) Položíme naň vrchný plát a celú tortu polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.

 

Hosťom servírujeme jednotlivé rezy so šľahačkou.

Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta, Sacherova torta, Originálna Sacher torta, cokoladova torta,
pagerank Rank SK Site by OverLOOK design - načítanie 0.051s Sitemap XML 21.09.2017 23:22