
 Šunkovo - zemiakový nákyp recept pridal: AntiBarbie - 02.04.2010 
300 g |
 |
šunka (Pražská) |
200 ml |
 |
jogurt biely malý (s 10% tuku) |
50 g |
 |
maslo (alebo Palmarín) |
6 ks |
 |
zemiaky (veľmi veľké) |
6 ks |
 |
vajce |
2 ks |
 |
cesnak |
1 ks |
 |
cibuľa (veľmi veľká) |
|
 |
petržlenová vňať (čerstvá) |
|
 |
strúhanka (na vysypanie formy) |
|
 |
rasca (mletá) |
|
 |
korenie biele (mleté) |
|
 |
čierne korenie mleté |
|
 |
soľ |
|  
hodnotenie: |
 |
4.5 / 5 |
(hlasov: 2) |
|   
Očistené zemiaky (nakrájané na štvrtiny, aby sa rýchlejšie uvarili) dáme variť do osolenej vody. Cibuľu nakrájame nadrobno a šunku na drobnučné štvorčeky. Na cca 40g masla opražíme šunku, ktorú potom preložíme do veľkej misy. V rovnakej panvici opražíme do skovita cibuľu. Následne ju primiešame k šunke. Medzitým v inej miske ochutíme jogurt pretlačeným cesnakom, korením, rascou a soľou, prišľaháme k nemu vajcia a pridáme petržlenovú vňať. Do pripravenej zmesi potom primiešame opraženú šunku a cibuľu. Zapekaciu misu vymastíme zvyškom masla a vysypeme strúhankou. Uvarené zemiaky necháme trošku ochladiť na následne ich nastrúhame na veľkom strúhadle a primiešame do pripravenej zmesi. Vsetko zľahka premiešame a rovnomerne prelejeme do zapekacej misy. Misu vložíme do rúry vyhriatej na cca 200-220 stupňov a zapečieme 20-30 min.
nákyp s jogurtom, Pražský nákyp, nákyp na slano nákyp s jogurtom, Pražský nákyp, nákyp na slano |