Chudšie bravčové pliecko umyjeme, nakrájame na kocky a osolíme. V hrnci rozohrejeme olej a pripravené mäsko sprudka opražíme. Zaprášime ho zázvorom, zalejeme vodou, prikryté dusíme cca 1/2 hodinu a ďalšiu 1/2 hodinu bez pokrievky. Následne do šťavy pridáme pretlačený cesnak. V cca 1/2 dl studenej vody rozmiešame Solamyl a za stáleho miešania prilejeme k mäsku. Ak šťava hustne príliš, jej konzistenciu upravíme tak, že prilejeme vývar (stačí aj zeleninový). Nakoniec primiešame citrónovú šťavu a chvíľočku povaríme.
V ideálnom prípade servírujeme toto jedlo s ryžou (najlepšie s píniovými semienkami), alebo s knedličkami.
bravčové pliecko v zázvorovej omáčke, mäso na ďumbierovej šťave, sušený mletý ďumbier bravčové pliecko v zázvorovej omáčke, mäso na ďumbierovej šťave, sušený mletý ďumbier