
 Delikátne bravčové soté s jemným zázvorom recept pridal: AntiBarbie - 12.04.2010 
750 g |
 |
bravčové pliecko |
|
 |
soľ |
3 PL |
 |
zázvor (mletý) |
|
 |
citrónová šťava (z 1/2 citróna) |
3 ks |
 |
cesnak |
|
 |
vývar (podľa potreby) |
3 PL |
 |
solamyl |
|
 |
olej |
|  
hodnotenie: |
 |
4.7 / 5 |
(hlasov: 5) |
|   
Chudšie bravčové pliecko umyjeme, nakrájame na kocky a osolíme. V hrnci rozohrejeme olej a pripravené mäsko sprudka opražíme. Zaprášime ho zázvorom, zalejeme vodou, prikryté dusíme cca 1/2 hodinu a ďalšiu 1/2 hodinu bez pokrievky. Následne do šťavy pridáme pretlačený cesnak. V cca 1/2 dl studenej vody rozmiešame Solamyl a za stáleho miešania prilejeme k mäsku. Ak šťava hustne príliš, jej konzistenciu upravíme tak, že prilejeme vývar (stačí aj zeleninový). Nakoniec primiešame citrónovú šťavu a chvíľočku povaríme.
V ideálnom prípade servírujeme toto jedlo s ryžou (najlepšie s píniovými semienkami), alebo s knedličkami.
bravčové pliecko v zázvorovej omáčke, mäso na ďumbierovej šťave, sušený mletý ďumbier bravčové pliecko v zázvorovej omáčke, mäso na ďumbierovej šťave, sušený mletý ďumbier |