
 Nátierka z Veľkonočných zvyškov 
2 ks |
 |
zemiaky (uvarené do mäkka) |
2 ks |
 |
vajce (uvarené na tvrdo) |
2 ks |
 |
cesnak (pretlačený) |
1 PL |
 |
maslo |
1 PL |
 |
horčica plnotučná |
1 PL |
 |
olej olivový |
|
 |
soľ |
|
 |
čierne korenie mleté |
|
 |
korenie biele (mleté) |
|
 |
rasca (mletá) |
|
 |
citrónová tráva mletá |
|
 |
pažítka (alebo petržlenová vňať) |
|   |    Maslo vymiešame so žĺtkami a horčicou, osolíme, pridáme olej, prelisovaný cesnak, soľ a koreniny. Potom primiešame najemno nastrúhané vaječné bielky, nahrubo nastrúhané zemiaky a nasekanú pažitku. Všetko poriadne premiešame.
vajcová nátierka, vaječná pomazánka, zemiaková vajcová nátierka, vaječná pomazánka, zemiaková |