Baklažánové plátky (cca 2mm hrubé) potrieme zo spodnej strany olivovým olejom, uložíme na plech a dáme grilovať v rúre na cca 5min. pri vyššej teplote. Po ugrilovaní ich ešte horúce z vrchnej strany natrieme jednotlivými zmesami (podľa chuti).
I. Jogurtový náter:
Pretlačený cesnak zmiešame s olivovým olejom, primiešame k jogurtu 10% jogurt, ktorý osolíme a okoreníme. Natrieme plátky baklažánu, zavinieme a prichytíme špáradlom.
II. Arašidovo-medová glazúra:
Arašidové maslo premiešame s medom a rozpustíme ohriatím v mikrovlnke. Plátky baklažánu natrieme pripravenou glazúrou, zavinieme, prichytíme špáradlom a krátko zapečieme v mikrovlnke.
III. Feta-Chilli-Mäta krém:
Syr Fetaki zmiešame s olivovým olejom, citrónovou šťavou, chilli a nadrobno nakrájanými mätovými lístkami. Natrieme plátky baklažánu, zavinieme a prichytíme špáradlom.
IV. Cesnakovo-syrová kôročka:
Pretlačený cesnak zmiešame s olivovým olejom, primiešame k nemu strúhanku, parmezán a na jemno postrúhaný tvrdý syr. Plátky baklažánu natrieme pripravenou zmesou a zapečieme v mikrovlnke. Nerolujeme.