Jablkový koláč >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Jablkový koláč >>
Jablkový koláč >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Jablkový koláč >>
Jablkový koláč >>
Jablkový koláč >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Jablkový koláč >>
recepty / Koláče / Jablkový koláč
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať pošli na vybrali.sme.sk vytlačit recept
Jablkový koláč >>

Jablkový koláč

Jablkový koláč >>
recept pridal: Liv - 29.07.2007
Jablkový koláč >>
surovinyJablkový koláč >>

225 g

Jablkový koláč >>

múka polohrubá

125 g

Jablkový koláč >>

palmarín

štipka

Jablkový koláč >>

soľ

2 PL

Jablkový koláč >>

voda (studená)

500 g

Jablkový koláč >>

jablká

75 g

Jablkový koláč >>

cukor kryštálový

1 ks

Jablkový koláč >>

vajce

Jablkový koláčJablkový koláč >>
hodnotenie: hodnotenie: 3.85/5  3.85 / 5
(hlasov: 10)
Jablkový koláč >> postupJablkový koláč >>

Premiešame múku so soľou, pridáme Palmarín pokrájaný na kúsky a vypracujeme hladké cesto.Postupne pridáme studenú vodu. Z vypracovaného cesta vytvarujeme hrudu a necháme ju vychladiť v chladničke.
Ošúpeme jablká a pokrájame ich na plátky.
Cesto si rozdelíme na 2 časti, jednu časť rozvalkáme a vyložíme ňou dno a boky formy na pečenie (vymastenej a múkou vysypanej) s priemerom cca 20cm.
Plátky jabĺk poukladáme na cesto, posypeme cukrom (časť môže byť škoricový, alebo sa môžu použiť klinčeky).
Druhú časť cesta rozvalkáme a prikryjeme ňou jablká, navlhčíme okraje oboch častí a spojíme ich.
Povrch cesta potrieme vajíčkom a poprepichujeme špáratkom.
Pečieme cca 40 minút na teplote 180°C.

Jablkový koláč >>
sezónne kategórie receptov:
Letné recepty
Jablkový koláč >>
pagerank Rank SK Site by OverLOOK design - načítanie 0.061s Sitemap XML 24.11.2017 12:03