Najprv si pripravíme boloňskú mäsovú zmes. Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na panvici (najlepšie wok) s olejom dozlata. Potom k tomu pridáme mleté mäso, ktoré miešame tak, aby nezostalo zlepené dokopy. Trochu opražíme, pridáme parad. pretlak a krájané paradajky, buď z konzervy alebo čerstvé. Zmes osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme oregano. Nakoniec dochutíme pretlačeným cesnakom podľa chuti.
Medzitým si dáme uvariť špagety podľa návodu a postrúhame si syr podľa chuti.
Keď je už všetko pripravené, tak môžeme servírovať - špagety, mäsová zmes a navrch strúhaný syr, príp. aj posekaná čerstvá bazalka.
špagety Bolognese, špagety s mäsom, mäsové špagety špagety Bolognese, špagety s mäsom, mäsové špagety