Kôprová omáčka >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Kôprová omáčka >>
Kôprová omáčka >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Kôprová omáčka >>
Kôprová omáčka >>
Kôprová omáčka >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Kôprová omáčka >>
recepty / Ostatné bezmäsité jedlá / Kôprová omáčka
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať pošli na vybrali.sme.sk vytlačit recept
Kôprová omáčka >>

Kôprová omáčka

Kôprová omáčka >>
recept pridal: AntiBarbie - 23.06.2010
Kôprová omáčka >>
surovinyKôprová omáčka >>

60 g

Kôprová omáčka >>

múka hladká (na zápražku)

50 g

Kôprová omáčka >>

maslo (na zápražku)

500 ml

Kôprová omáčka >>

mlieko

200 ml

Kôprová omáčka >>

smotana kyslá

50 g

Kôprová omáčka >>

kôpor

1 ks

Kôprová omáčka >>

vaječný žĺtok

1 PL

Kôprová omáčka >>

citrónová šťava (alebo)

1 PL

Kôprová omáčka >>

ocot vínny

Kôprová omáčka >>

soľ

Kôprová omáčkaKôprová omáčka >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.83/5  4.83 / 5
(hlasov: 6)
Kôprová omáčka >> postupKôprová omáčka >>

V kastróli rozohrejeme maslo a primiešame doň múku. Chvíľu popražíme na bledú zápražku. Potom stiahneme plameň na minimum, alebo kastról úplne ostavíme z ohňa a k zápražke postupne metličkou primiešame mlieko a osolíme. Dáme povariť, pričom omáčku sledujeme a ak hustne príliš, ešte primiešame mlieko. Ďalej metličkou primiešame kyslú smotanu a surový žĺtok, Nakoniec po ostavení z planeňa pridáme nadrobno posekanú kôprovú vňať a citrónovú šťavu. Servírujeme s pečeným hovädzím, fašírkou, alebo volským okom.

pagerank Rank SK Site by OverLOOK design - načítanie 0.048s Sitemap XML 23.09.2017 12:56