
 Kung-Pao recept pridal: AntiBarbie - 24.06.2010 
500 g |
 |
morčacie mäso (prsia) |
150 g |
 |
arašidy (pražené, solené) |
10 PL |
 |
sójová omáčka |
6 PL |
 |
tahini (+ sezamový či arašidový olej) |
4 ks |
 |
cesnak |
čerstvý |
 |
zázvor (1cm hrubý plátok) |
|
 |
čierne korenie mleté |
|
 |
rozmarín (mletý) |
|
 |
olej (slnečnicový) |
|
 |
solamyl |
príp. |
 |
soľ |
|  
hodnotenie: |
 |
5 / 5 |
(hlasov: 3) |
|   
Mäso nakrájame na pásiky, posypeme arašidami a polejeme Tahini pastou (zo sezamových semiačok) a ak máme aj sezamovým olejom. Premiešame a posypeme čiernym korením, opäť premiešame, posypeme rozmarínom, premiešame a pridáme sójovú omáčku. Premiešame a pridáme pretlačený cesnak a zázvorový (ďumbierový) koreň. Ak nie je zmes dostatočne osolená z arašidov a sójovej omáčky, prisolíme ju. Ak je príliš hustá (kúsky mäsa by nemali byť pri premiešavaní zlepené), pridáme olej. Takto pripravené mäso necháme marinovať najmenej 1 hod., v ideálnom príp. aspoň 4 hod.
Vo woku rozohrejeme olej, na ktorom sprudka opražíme marinované mäso, pričom dbáme, aby pásiky ostali rovné. Nakoniec pridáme aj zvyšnú marinádu. V studenej vode (jej množstvo závisí od toho, koľko šťavy chceme) rozpustíme Solamyl a prilejeme ho do woku, stiahneme plameň a miešame až do zhustnutia. Ak je šťava hustá prilejeme ešte studenú vodu.
Kung Pao servírujeme s opraženou zeleninou (pór, mrkva, bambusové výhonky, žltá či červená paprika, kukurica...) a ryžou bez ďalších príchutí.
Gung-Bao, Gung Bao, Gungbao, Gungbau, Kung Pao, Kung pao, Kunk pau, kunk pav Gung-Bao, Gung Bao, Gungbao, Gungbau, Kung Pao, Kung pao, Kunk pau, kunk pav |