Kalerábový prívarok nielen pre deti >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Kalerábový prívarok nielen pre deti >>
Kalerábový prívarok nielen pre deti >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Kalerábový prívarok nielen pre deti >>
Kalerábový prívarok nielen pre deti >>
Kalerábový prívarok nielen pre deti >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Kalerábový prívarok nielen pre deti >>
recepty / Zeleninové jedlá / Kalerábový prívarok nielen pre deti
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Kalerábový prívarok nielen pre deti >>

Kalerábový prívarok nielen pre deti

Kalerábový prívarok nielen pre deti >>
recept pridal: AntiBarbie - 01.07.2010
Kalerábový prívarok nielen pre deti >>
surovinyKalerábový prívarok nielen pre deti >>

2 ks

Kalerábový prívarok nielen pre deti >>

kaleráb (stredný)

1 ks

Kalerábový prívarok nielen pre deti >>

cibuľa

Kalerábový prívarok nielen pre deti >>

soľ

4 PL

Kalerábový prívarok nielen pre deti >>

olej

55 g

Kalerábový prívarok nielen pre deti >>

múka hladká

1 PL

Kalerábový prívarok nielen pre deti >>

paprika mletá červená

1 ks

Kalerábový prívarok nielen pre deti >>

smotana kyslá (16%)

Kalerábový prívarok nielen pre detiKalerábový prívarok nielen pre deti >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.83/5  4.83 / 5
(hlasov: 3)
Kalerábový prívarok nielen pre deti >> postupKalerábový prívarok nielen pre deti >>

Čerstvé kaleráby ošúpeme a nastrúhame na väčšom strúhadle. Nakrájanú cibuľu podusíme na polovici oleji do sklovita, do hrnca pridáme nastrúhaný kaleráb, osolíme a za stáleho miešania krátko posmažíme. Zalejeme vodou a uvaríme do polomäkka.
V malom kastróliku rozohrejeme zvyšný olej, pridáme hladkú múku a červenú papriku, rozmiešame a popražíme. Prilejeme studenú vodu a metličkou rýchlo rozmiešame na kašu, ktorú metličkou postupne primiešame do hrnca s kalerábom. Za stáleho miešania povaríme, kým prívarok začne hustnúť. Ak je príliš hustý, dolejeme doň vriacu vodu na požadovanú konzistenciu.

 

Teraz máme 2 možnosti:

a) buď prívarok považujeme za hotový už v tejto fáze a servírujeme ho s 1 PL kyslej smotany a čerstvou pažitkovou či kôprovou vňaťou. (obr. 1)

b) elebo ešte za tepla v prívarku rozmiešame celý kelímok kyslej smotany. (obr. 2)

Voľba je na vás, avšak obe možnosti sú neodolateľne chutné :o)

Kalerábový prívarok nielen pre deti >>
súvisiace recepty:
Rýchly tekvicový prívarok
Kalerábový prívarok nielen pre deti >>
    Site by OverLOOK design - načítanie 0.024s Sitemap XML 02.10.2023 04:37