Žltý hrach dáme namočiť do na 24-36 hod. V tejto vode, ktorú poriadne osolíme dáme hrach aj variť. Očistíme mrkvu na nakrájame na tenulinké, takmer priesvitné kolieska, ktoré cca po 15min. pridáme k variacemu sa hrachu. Spolu varíme až do zmäknutia. Scedíme a necháme schladnúť. Postupne pridáme korenie, majoránku, pretlačený cesnak a po lyžiciach primiešavame zemiakové cesto v prášku. Na 1PL oleja opražíme cibuľku do sklovita a pridáme ju k zmesi až začne hustnúť. Keď je vychladnutá primiešame 2 vajcia a ak máme čas, necháme odstáť 12-24 hod. v chladničke, aby sa chute previazali.
Fašírková zmes by mala byť taká hustá, aby sa neliala a držala tvar a súčasne dostatočne mäkká, aby fašírky po upražení neboli tvrdé. Zo zmesi veľkou lyžicou vyberieme hrachovú kôpku, ktorú vytvarujeme na krátku klobásku a pováľame v strúhanke. Obaľovanie však môžeme aj vynechať.
Na panvici rohohrejeme olej do ktorého postupne nakladáme pripravené fašírky. Pražíme ich na 3 stratách do zlatova, čím vytvoríme 3hrany. Z uvedeného množstva výjde 10ks.
Servívujeme na šalátovom liste s nakrájanou čerstvou uhorkou či paradajkou.