Množstvo surovín neuvádzam, závisí od vás, ja som robila šalát pre 3člennú rodinu z 650g mäsa a 250g suchej sóje.
Sójové bôby dáme namočiť do väčšieho množstva studenej vody na 12-15 hod. (Ak chceme namáčanie urýchliť, dáme ich do teplej vody, potom stačí 10 hod.) Mäso odblaníme, zbavíme úponov šliach a nakrájame na malé kocky. Vložíme ich do plastovej misky, kde ich osolíme, štedro okoreníme, polejeme olejom na varenie, poriadne premiešame a vložíme do chladničky.
Keď je namáčaná sója mäkká, zlejeme z nej vodu, aby sme predišli nadmernej plynnatosti po jej konzumácii. Potom do hrnca k bôbom napustíme novú vodu, ktorú osolíme, pridáme bobkové listy a uvaríme ju do mäkka (nie do rozvarena!).
Ku koncu času varenia sóje, si odelíme a umyjeme listy čínskej kapusty, zbavíme ich hlúbikov a natrháme na menšie kúsky. Rukolové lístky premyjeme v odstredivke na šalát a len tie bezchybne čerstvé vytriedime pre šalát (zvädnuté, polámané vyhodíme). Najlepšie je, keď ich pridáte v pomere 1:1 k čínskej kapuste.
Potom z chladničky vyberieme mäsko a na rozpálenej panvici ho podusíme pod pokrievkou, až kým je mäkké. (Nezabúdame premiešavať!) Medzitým uvarenú sóju scedíme z vody a necháme mierne ochladiť. Paradajky nakrájame na kocky, pridáme k listom šalátu, pokvapkáme olivovým olejom extra virgin a premiešame, osolíme a opäť premiešame. Podusené mäsko necháme mierne ochladiť, potom ho aj so šťavou pridáme k šalátu a premiešame. Pridáme sóju, premiešame a v príp. potreby dosolíme, či dochutíme čiernym korením.
Škrabkou na čistenie zemiakov zo syra nastrúhame širšie hobliny, ktorými posypeme povrch každej porcie šalátu. MŇAM!