Táto verzia tiramisu je naozaj výborná a veľmi jednoduchá
Kyslú smotanu vymiešame vo vyššej miske s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme smotanu na šľahanie (vopred ju NEšľahajte), stužovač šľahačky, premiešame spolu a vyšľaháme mixérom dokým zmes nezhustne.
Spravíme si do hrnčeka 1 silnú kávu (z instantnej kávy); ak vám 1 hrnček nebude stačiť, tak si dorobíte ešte jednu.
Na dno pohárikov ukladáme striedavo piškóty, ktoré pokvapkáme s lyžičkou kávou (príp. s rumom) a vyšľahanú plnku. Plnenie končíme vrstvou plnky, ktorú posypeme grankom alebo postrúhanou čokoládou.
Každý pohárik môžeme zakryť priesvitnou fóliou a dáme vychladiť a odstáť na aspoň 12 hodín do chladničky.
Z tohoto množstva spravíte cca 10 pohárikov veľkosti ako sú na fotkách.
Tiramisu poháriky vydržia v chladničke aspoň 2-3 dni, ale som si istá, že vám tak dlho ani neostanú...