
 Kari ryža s tekvicovými semienkami recept pridal: AntiBarbie - 21.11.2010 
400 g |
 |
ryža |
1/2 dl |
 |
olej (slnečnicový) |
4 ks |
 |
cesnak (prelisovaný) |
50 g |
 |
tekvicové semená (lúpané, nesolené, nepražené) |
1 ČL |
 |
kari korenie |
|  
hodnotenie: |
 |
4.5 / 5 |
(hlasov: 1) |
|    Ryžu prepláchme. V hrnci rozhorúčime olej (ale nesmieme ho rozpáliť!), na ktorom krátko osmažíme prelisovaný cesnak. Potom ho poriadne osolíme a pridáme tekvicové semienka. Aj tie krátko na miernejšom plameni opražíme pod pokrievkou, pretože môžu praskať. Pridáme kari, premiešame ďalej pridáme premytú ryžu, opäť poriadne premiešame. Všetko zalejeme vodou tak, aby hladina vody bola asi 1/2 cm nad povrchom ryže. Hrniec zakryjeme pokrievkou. Zvýšime plameň na maximum a keď obsah hrnca dosiahne var, plameň znížime na minimum. Minutky nastavíme na 15 min. Po uplynutí času vypneme plameň a ryžu necháme (bez odkrývania) ešte asi 15 min. "pracovať" pod pokrievkou. Potom otvoríme, premiešame a servírujeme k šťavnatému mäsku.
|