Rúru dáme rozohriať na 230 stupňov. Na dno plastového obalu zo zmzliny (v tvare vaničky) rovnomerne nasypte Solamyl. Zapekaciu misu treba vytrieť slaninkou (zmäknutou pri izbovej teplote) a potom ju nakrájať na menšie kúsky, ktoré opražíme na panvici až kým nepustia všetok tuk. Opražené kúsky slaniny preložíme do zapekacej misy, tuk necháme na panvici. Kus mäska je najskôr dobré umyť a osušiť papierovými utierkami. Potom ho z každej strany osolíme a okoreníme. (Namiesto korenia na divinu môžete použiť aj klasické čierne korenie, alebo napr. mletý rozmarín. Vašim chutiam sa medze nekladú.) Potom rozohrejte panvicu so slaninkovým tukom a mäsko na ňom krátko opražte zo všetkých strán. Potom opražené mäsko preložte do misky so Solamylom a dobre ho v ňom zo všetkých strán vyváľajte. Teraz vložte zapekaciu misu do rúry, aby sa rozohriala. Ostrým nožom do mäska napichajte zárezy, do ktorých natlačíte cesnakové plátky. Prešpikované mäsko preložte do zapekacej misy a všetko čo ostalo v miske (mäsovú šťavu, zvyšný Solamyl a korenie) rozmiešajte v cca 1/2dl studenej vody. Podlejte tým mäso, zakryte vrchnákom zapekacej misy, alebo alobalom a nechajte piecť 30min. Potom mäso vyberte, oblejte výpekom, zakryte a znova vložte do rúry. Teplotu stiahnite na 200 stupňov a pečte ešte asi 1 hod. Ak je mäso príliš vysoké, môžete ho ešte v polčase pooblievať výpekom, príp. otočiť.
Servírujte nakrájané na plátky s knedľou alebo zemiakmi a brusnicovým džemom, či horúcim lesným ovocím na karamele.