Z 300g syra a 3 bielkov vyrobíme asi 20ks kroketiek veľkosti marhuliek. (Na 100g syra potrebujeme 1 bielko.)
Bielky vyšlaháme na sneh. Tesco Eidam nastrúhame najemno a vmiešame do snehu spolu so strúhaným syrom parmezánového typu - použila som Džiugas. Hmota nesmie tiecť, keď je mäkká, ale už je možné oddeliť a tvarovať lepkavé guľky veľkosti Raffaello, je ideálna. Takúto guľku vložíme do malej okrúhlej misky so strúhankou a obalíme rýchlym krúžením misky. Predpripravíme si aspoň 5ks. Potom v malom hlbšom kastróliku rozohrejeme olej Vénusz a vložíme doň pripravené guľky. Oleja musí byť toľko, aby boli guľky úplne ponorené, potom sa počas praženia otáčajú samé, zväčšia sa a chytia nádhernú zlatú farbu. Hotové sú nadýchané, voňavé, mäkučké na zahryznutie, chutnučké a vo vnútri bielučké.