Pečená kačica - podľa klasika >> kačka, bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Pečená kačica - podľa klasika >> kačka,
Pečená kačica - podľa klasika >> kačka,
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Pečená kačica - podľa klasika >> kačka,
Pečená kačica - podľa klasika >> kačka,
Pečená kačica - podľa klasika >> kačka,

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Pečená kačica - podľa klasika >> kačka,
recepty / Husy, kačky / Pečená kačica - podľa klasika
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Pečená kačica - podľa klasika >> kačka,

Pečená kačica - podľa klasika

Pečená kačica - podľa klasika >> kačka,
recept pridal: AntiBarbie - 20.08.2007
Pečená kačica - podľa klasika >> kačka,
surovinyPečená kačica - podľa klasika >> kačka,

1 ks

Pečená kačica - podľa klasika >> kačka,

kačica

Pečená kačica - podľa klasika >> kačka,

majoránka

Pečená kačica - podľa klasika >> kačka,

soľ

Pečená kačica - podľa klasika >> kačka,

mlieko

Pečená kačica - podľa klasika >> kačka,

med

Pečená kačica - podľa klasikaPečená kačica - podľa klasika >> kačka,
hodnotenie: hodnotenie: 4.59/5  4.59 / 5
(hlasov: 79)
Pečená kačica - podľa klasika >> kačka,postupPečená kačica - podľa klasika >> kačka,

Možno sa vám zdá pečenie kačice banálne jednoduché, ale... viete ako sa spieva v slovenskej ľudovej?! "Červené kachle - biela pec, nevedela milá kačku piecť. Iba jednu kačku upiekla, aj tá jej z pece utiekla!" Nooo, možno sa to spieva trošku inak :o) Tak - či onak, ja som upiekla niekoľko kačíc, až som prišla na ten správny grif. Viem, že nie som prvá ani posledná, kamarátka napríklad svoju kačku po rozmrazení upiekla aj so zaujímavou plnkou - drobkami v igelite, ktoré v nej zabudla. Pre podobné "šikulky" je tu jednoduchý a dobre overený postup: 

Kačicu poriadne umyte a podľa potreby aj očistite od kostrniek z peria. Dobre ju nasoľte zvonka i zvnútra a ak máte čas, nechajte aspoň pol dňa odstáť v chladničke. Potom vezmite hrsť majoránky a natrite ňou zvyšok vnútorností pod hrudnou kosťou. Vložte do pekáča a celý povrch precízne natrite mliekom. Rozohrejte rúru na 200 stupňov a podľa veľkosti pečte 2-4 hodiny. Obracajte a potierajte mliekom každú 1/2 hodinu. Ak sa povrch javí suchý, oblejte ho olejom, ktorý kačica pustí, príp. ľahko potrite medom. Poslednú hodinu môžete postupne znižovať teplotu rúry až na 100 stupňov. Trpezlivosť sa vypláca. Servírujte s knedľou, lokšami, alebo len so šalátom.

Nezabúdajte - nie je kačica ako kačica!

kačka, kačka,
Pečená kačica - podľa klasika >> kačka,
súvisiace recepty:
Labužnícke lokše
Skvelý šalát k pečenému mäsu
Pečená kačica - podľa klasika >> kačka,
    Site by OverLOOK design - načítanie 0.024s Sitemap XML 24.09.2023 16:39