Sultánske rezy >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Sultánske rezy >>
Sultánske rezy >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Sultánske rezy >>
Sultánske rezy >>
Sultánske rezy >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Sultánske rezy >>
recepty / Torty a zákusky / Sultánske rezy
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať pošli na vybrali.sme.sk vytlačit recept
Sultánske rezy >>

Sultánske rezy

Sultánske rezy >>
recept pridal: AntiBarbie - 27.07.2011
Sultánske rezy >>
surovinySultánske rezy >>

5 (7) ks

Sultánske rezy >>

vaječný bielok (cesto)

2 (3) ks

Sultánske rezy >>

vaječný žĺtok (cesto)

180 (190) g

Sultánske rezy >>

cukor práškový (cesto)

180 (190) g

Sultánske rezy >>

orechy lieskové (alebo vlašské, mleté - cesto)

25 g

Sultánske rezy >>

káva (mletá - cesto)

2 PL

Sultánske rezy >>

múka polohrubá (príp. 1PL hrubá + 1PL hladká - cesto)

150 g

Sultánske rezy >>

cukor kryštálový (krém)

1,7 dl

Sultánske rezy >>

káva (silné presso, krém)

3 (4) ks

Sultánske rezy >>

vaječný žĺtok (krém)

2 (2,5) PL

Sultánske rezy >>

maizena (príp. solamyl - krém)

200 g

Sultánske rezy >>

maslo (krém)

Sultánske rezySultánske rezy >>
hodnotenie: hodnotenie: 5/5  5 / 5
(hlasov: 9)
Sultánske rezy >> postupSultánske rezy >>
Cesto:
Z bielkov šľaháme tuhší sneh, metličkou zľahka primiešavame cukor, ml.orechy, žĺtky, kávu a múku.
Plech vyložíme neprilnavou silikónovou sieťkou/príp. papierom na pečenie, ktorý potrieme tukom. Cesto naň rovnomerne rozotrieme špachtľou.
Pečieme v stredne teplej rúre. Z upečeného cesta stiahneme papier a rozkrojíme ho pozdĺžne na 2 diely. Ja som cesto prerezala na 4 časti a urobila tak menšiu tortu (tehličku), ale pri plnení som musela veľmi sporiť krém, aby mi vystačil na všetky plochy.
Plnka:
Urobíme 1,7 dl kávy. Necháme ho ochladnúť, primiešame cukor, maizenu a žĺtky. Zmes ďalej varíme vo vodnom kúpeli na hustú kašu. Po vychladnutí spojíme so zmäknutým maslom.
Hotovým krémom naplníme rez.
pagerank Rank SK Site by OverLOOK design - načítanie 0.041s Sitemap XML 23.10.2017 11:50