Cesto:
Z bielkov šľaháme tuhší sneh, metličkou zľahka primiešavame cukor, ml.orechy, žĺtky, kávu a múku.
Plech vyložíme neprilnavou silikónovou sieťkou/príp. papierom na pečenie, ktorý potrieme tukom. Cesto naň rovnomerne rozotrieme špachtľou.
Pečieme v stredne teplej rúre. Z upečeného cesta stiahneme papier a rozkrojíme ho pozdĺžne na 2 diely. Ja som cesto prerezala na 4 časti a urobila tak menšiu tortu (tehličku), ale pri plnení som musela veľmi sporiť krém, aby mi vystačil na všetky plochy.
Plnka:
Urobíme 1,7 dl kávy. Necháme ho ochladnúť, primiešame cukor, maizenu a žĺtky. Zmes ďalej varíme vo vodnom kúpeli na hustú kašu. Po vychladnutí spojíme so zmäknutým maslom.
Hotovým krémom naplníme rez.