Tento recept je výborný keď vám ostanú nezjedené prezreté banány, ktoré už nechce nikto zjesť
Predhrej si rúru na 175-180°C. Dno formy, v ktorej budeš piecť, si vylož papierom na pečenie.
Zmiešaj spolu múku, sódu bikarbonu, prášok do pečiva, škoricu, soľ, posekané orechy a prípadne hrozienka.
Vymiešaj vajcia s cukrom a vanilk. cukrom - dokým zmes nebude ľahká a penová. Primiešaj olej (nemusí byť). Potom primiešaj roztlačené banány a smotanu. Premiešaj so suchými ingredienciami.
Vylej do pripravenej formy a peč podľa hrúbky cesta 30 minút až 1 hodinu (tortová forma cca 30min, muffinová forma cca 20 min., bochníková forma cca 40-60 min). Najlepšie je cesto v rúre vyskúšať pichnutím špajlou - ak vám vyjde z koláča suchá, tak je koláč upečený.
banana bread, banánový chlebík, banánový chlieb, banana bread, banánový chlebík, banánový chlieb,