Vopred namočený cícer varíme v neosolenej vode, na poslednú 1/2 hod. pridáme do hrnca aj očistené mrkvy, vodu osolíme a dovaríme do mäkka.
Medzičasom dôkladne umyjeme šalátové listy a nadrobno ich natrháme do šalátovej misy. Jemne osolíme, pokropíme olejom z vlašských orechov, príp. olivovým (extra virgin).
Kuskus nasypeme do menšej misky. Scedíme uverený cícer s mrkvou a necháme ich vychladnúť. Ešte horúcou vodou z varenia zalejeme (za stáleho miešania vidličkou) kuskus v pomere 1:2 - kuskus:voda. Za občasného premiešania necháme kuskus cca 10 min. nabobtnávať.
Medzičasom nakrájame cibuľku a reďkovky nadrobno, pridáme ich do misy k šalátu a jemne osolíme. Nakrájame tiež vychladnutú mrkvu, vložíme do misy a štedro okoreníme. Pridáme vychladnutý cícer a všetko zľahka preniešame.
Pripravíme zálievku z prelisovaného cesnaku, olivového oleja, citrónovej šťavy, soli a korenia, premiešame a nalejeme na šalát.
Nakoniec pridáme hotový, ochladený kuskus a šalát zľahka premiešame.
Výborné letné jedlo je hotové!