Toto množstvo cesta je na 5-8 okrúhlych pízz - záleží od veľkosti a hrúbky.
Z vody, sušeného droždia a cukru spravíme kvások (všetko zmiešame vo väčšom hrnčeku a počkáme 5-10 minút dokým to nenarastie).
Na dosku vysypeme múku, v strede spravíme jamku a do nej nalejeme olej, soľ a nakysnutý kvások (keď si to chcete zjednodušiť, tak nerobíte kvások,ale len k múke pridáte vodu, soľ, olej, cukor, sušené kvasnice a vypracujete cesto).
Vypracujeme hladké pružné cesto (malo by sa miesiť aspoň 5 minút), spravíme z neho guľku, potrieme povrch trochou oleja a vložíme do misy tiež jemno potretej olejom. Misu prikryjeme vlhkou utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 45-60 minút.
Po nakysnutí cesto rozdelíme na 5-8 častí, podľa toho aké veľké pizze chcete spraviť. Potom každú pizzu postupne rozvaľkáme, okraje potrieme olejom, stred potrieme paradajkovou zmesou (paradajk. pretlak alebo konzerva nakrájaných paradajok + oregano, príp. bazalka, soľ) a ďalšími ingredienciami aké chceš mať na pizzi a dáš piecť na vyššej teplote cca 15-20 minút.
Po vybratí pizzu potrieme cesnakovým olejom (pretlačený cesnak + olej + soľ) - môžte len okraje alebo kľudne aj celú pizzu, keď máte radi cesnak.
Pizzu nakrájame na trojuholníčky a môžme ísť na to
cesto na pizzu, pizzové cesto, výborná pizza, tenká pizza cesto na pizzu, pizzové cesto, výborná pizza, tenká pizza