Pór umyjeme zvonka, nakrájame na krúžky, v sitku ešte poriadne premyjeme a necháme odkvapkať. Mäso umyjeme, osušíme papierovou utierkou, zo všetkých strán osolíme a poriadne vyváľame v korení na gyros. Potom v hrnci rozohrejeme olej a mäso na ňom zo všetkých strán opražíme. Na chvíľku ho vyberieme von a
chvíľku na ňom popražíme pripravený pór. Pór v hrnci dobre osolíme, na vrch uložíme odložené mäso a zalejeme vriacou vodou, tak aby bola väčšina mäsa pod vodou. Po zovretí varíme pod pokrievkou na miernom plameni až 2 hod., pričom mäso občas obrátime. Cca 5 min. pred dovarením pridáme do hrnca prelisovaný cesnak. Keď je mäsko hotové, opäť ho vyberieme. Nakrájame ho na plátky, ktoré zatiaľ necháme spojené, aby mäso nechladlo príliš rýchlo. Pór so šťavou rozmixujeme ponorným mixérom a postupne prisypávame/ primiešavame hladkú múku. Za stáleho miešanie necháme prejsť varom a ak sa vytvoria hrudky, omáčku premixujeme. Nakrájané mäsko vložíme späť do hrnca a necháme ohriať. Servírujeme s varenými zemiakmi a šalátom, alebo klasicky - s knedľou.