Silvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru, bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Silvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru,
Silvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru,
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Silvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru,
Silvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru,
Silvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru,

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Silvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru,
recepty / Zeleninové jedlá / Silvia sa chichotá
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať pošli na vybrali.sme.sk vytlačit recept
Silvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru,

Silvia sa chichotá

Silvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru,
recept pridal: stellinka  - 23.11.2011
Silvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru,
surovinySilvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru,

Silvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru,

cícer

Silvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru,

huby sušené (dubáky)

Silvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru,

cibuľa

Silvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru,

olej

Silvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru,

bujón (zeleninový)

Silvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru,

petržlenová vňať

Silvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru,

jogurt (biely, plnotučný)

Silvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru,

cesnak

Silvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru, postupSilvia sa chichotá >> cícerová kaša, jedlo z cíceru,

Na 1 osobu počítajte za veľkú hrsť až jeden a pol cícera (hlavné jedlo). Pod tečúcou vodou cícer opláchneme, dáme do misy, zalejeme vodou (cca dvojnásobok), dáme do chladničky na 12 hodín (napr. cez noc). Sušené dubáky zalejeme vodou, tiež dáme do chladničky (nie k cíceru, kvôli piesku).

Na hrsť cícera stačí 1 menšia cibuľa, usmažíme cibuľu. Do väčšej panvice/kastróla vlejeme cícer aj s "jeho" vodou, pridáme osmaženú cibuľku, dáme pomaly variť.
Dubáky vyberieme z vody (sú mäkké), pokrájame ich na menšie kúsky. Vodu, v ktorej boli namočené, precedíme, aby sa piesok nedostal do cícera. Rozmrvíme polievkovú kocku, pridáme a varíme, kým cícer nezmäkne.

Ku koncu varenia pridáme petržlenovú vňať (na jemno pokrájať stopky!) a pridáme cesnak podľa chuti. 
Ked je toto senzačné jedlo na tanieri, dáme uprostred trochu bieleho jogurtu (nemá to každý rád), je sa s to s chlebíkom. 
 


Prečo sa "Silvia chichotá"? Študovala som v Zurichu a jedna komilitonka sa volala Silvia. On a a jej partner (teraz manžel) sú vegetariáni a keď toto fajnové jedlo varili, tak nám tiekli sliny. Samozrejme sme dostali ich recept a takto ho dávam ďalej. Preto Silvia, prečo "chichot"? Po Nemecky sa volá cícer "Kichererbsen". "Kichern" ale znamená chichotať sa. Ďakujem, Silvia moja! (dnes som aj ja vegetariánka.)

cícerová kaša, jedlo z cíceru, cícerová kaša, jedlo z cíceru,
pagerank Rank SK Site by OverLOOK design - načítanie 0.035s Sitemap XML 20.10.2017 06:59