Cesto:
Najskôr dobre premiešame všetky sypké ingrediencie, potom postupne primiešame olej*, med a vajcia. Vypracujeme cesto a vyvaľkáme asi na 1/2cm hrúbku a vykrajujeme menšie tvary.
Pečenie:
Poukladáme na vymastený plech alebo na papier na pečenie s väčšími rozostupmi. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupnov, len cca 5-7 minút. Medovníky tak ostanú dlhšie mäkké. Po upečení potrieme rozšľahaným vajcom s kvapkou vody.
Bielková poleva na ozdobovanie:
150g 2x preosiateho práškového cukru,
1bielko
1PL solamylu (zemiakový škrob)
* Palmarín je umelý tuk, tj. margarín. Viaceré zdroje uvádzajú, že tieto tuky sa v organizme problematicky spracovávajú a spôsobujú viaceré zdravotné problémy. Napr. pozri záver tohto článku Pharm. Dr. Jozefa Zimu: http://www.nutraceutica.sk/sk/nutraceutika_pri_ochoreniach/zilova_tromboza/dietne_opatrenia_proti_tromboze.aspx