Výborná bábovka, do ktorej môžete použiť aj šľahačku, ktorá vám v chladničke skysla. (Stačí ak ju prevaríte, ešte keď je teplá do nej pridáte vanilkový cukor, citrónovú kôru a necháte vychladnúť.) Navyše táto jednoduchá bábovka sa dá pripraviť aj na spôsob praktických muffinov ako vidíte na obr.
V mise dobre premiešate všetky suché časti cesta (múku, cukor, prášok do pečiva). Potom postupne primiešate šľahačku (stačí 30% tuku), vajcia a citrónovú kôru (ideálne z BIO citrónov, ktoré nemajú kôru chemicky ošetrenú).
Rúru dáte predhriať na 190 °C. Cesto nalejete do nepriľnavej formy (príp. klasickú formu vymastíte a vysypete hrubou múkou), alebo do muffinovej formy dáte košíčky a do každého dáte cesto, tak do 3/4 obsahu. Pečiete cca 15 min., cesto vyskúšate zapichnutím špajle.
šľahačka skysnutá, čo so skysnutou šľahačkou? šľahačka skysnutá, čo so skysnutou šľahačkou?