Akokoľvek sa vám bude javiť táto kombinácia podozrivá, je to ÚŽASNÉ spojenie štipľavej chuti a exotickej vône. Nechajte sa zlákať.
Mango umyjeme, ostrým nožom opatrne prekrojíme na polovicu a vyrežeme kôstku. Obe polovice manga prekrojíme opäť na polovice. Štvrťky narežeme pozdĺžne a priečne až k šupke a prevrátime na ruby tak, že vystúpia kocky, ktoré sa dajú ľahko odrezať.
Čerstvú červenú chilli papričku prekrojíme na polovicu a nožom opatrne odstránime jadierka. Ak je paprička malá, nakrájame ju celú nadrobno, keď je veľká, použijeme len polovicu. (Môžete použiť aj sušené papričky, 1-2 špicaté alebo guľaté, podľa toho nakoľko obľubujete štipľavé jedlá.)
POZNÁMKA: TÍ, KTORÍ NEMAJÚ RADI CHILLI, HO MôŽU NAHRADIŤ LYŽIČKOU MLETÉHO ZÁZVORU!
Kocky z manga, chilli papričky a šťavu z limetky dáme do mixéra a spracujeme na jemnú homogénnu kašu. Opláchneme kuracie prsia, narežeme na rezne, osolíme a príp. okoreníme. Mäsko dáme do misky, rovnomerne ho zalejeme mangovou kašou a necháme pár hodím odstáť v chladničke.
Na panvici rozohrejeme olej, na ktorom sprudka opražíme obe strany kuracích rezňov, aby sa zatiahli. Pridáme mangovú kašu a spolu podusíme až kým sa mäsko nie je hotové. Na tanieri dodekorujeme podprsenky z mangových šupiek. Servírujeme s prílohou podľa želania, mne toto mäsko najviac chutí so zemiakovým pyré.