Cisársky trhanec s ovocím >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Cisársky trhanec s ovocím >>
Cisársky trhanec s ovocím >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Cisársky trhanec s ovocím >>
Cisársky trhanec s ovocím >>
Cisársky trhanec s ovocím >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Cisársky trhanec s ovocím >>
recepty / Sladké jedlá / Cisársky trhanec s ovocím
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať vytlačit recept
Cisársky trhanec s ovocím >>

Cisársky trhanec s ovocím

Cisársky trhanec s ovocím >>
recept pridal: AntiBarbie - 15.07.2012
Cisársky trhanec s ovocím >>
surovinyCisársky trhanec s ovocím >>

1 l

Cisársky trhanec s ovocím >>

mlieko (izbovej teploty)

440 g

Cisársky trhanec s ovocím >>

múka hladká

50 g

Cisársky trhanec s ovocím >>

maslo

20 g

Cisársky trhanec s ovocím >>

cukor trstinový

Cisársky trhanec s ovocím >>

citrónová kôra

10 PL

Cisársky trhanec s ovocím >>

olej

4-5 ks

Cisársky trhanec s ovocím >>

vajce

2 ČL

Cisársky trhanec s ovocím >>

soľ (morská)

1 ks

Cisársky trhanec s ovocím >>

kypriaci prášok do pečiva

Cisársky trhanec s ovocím >>

ovocie (čerstvé alebo konzervované)

Cisársky trhanec s ovocím >>

javorový sirup (príp. karamelový)

Cisársky trhanec s ovocímCisársky trhanec s ovocím >>
hodnotenie: hodnotenie: 5/5  5 / 5
(hlasov: 2)
Cisársky trhanec s ovocím >> postupCisársky trhanec s ovocím >>

Zmiešajte múku, soľ, cukor, kypriaci prášok a citrónovú kôru. Oddeľte bielky od žĺtkov (bielky do šľahacej nádoby, žĺtka do nádoby na mlieko). K žĺtkam postupne prišľahajte mlieko (izbovej teploty!). Potom polovicu žĺtkového mlieka svižne primiešajte k pripravenej múke. Ak vám vzniknú hrudky, ešte nepanikárte! Teraz precízne po lyžiciach primiešajte olej. (Olej a kypriaci prášok pomôžu v rozpúšťaní hrudiek.) Premiešajte cesto a ak v ňom hrudky ešte sú, premixujte ho elektrickým šľahačom. Z bielkov ušľahajte tuhší sneh, ktorý potom opatrne zamiešajte do cesta. Postupne dolejeme zvyšné mlieko až vznikne nadýchané hladké cesto.

Na panvici rozpustite časť masla a nalejte hrubú cca 1-1,5cm vysokú vrstvu cesta. Pražte, až kým sa spodok neoddelí od panvice a bude zlatohnedý. Potom cesto narežte ohňovzdornou obracačkou na nepravidelné tvary, opäť rozpustite kúsok masla a pražte kúsky trhanca z druhej strany.


Cisársky trhanec servírujte horúci, preliaty javorovým sirupom napr. s konzervovanými broskyňami, ananásom. 

Cisársky trhanec s ovocím >>
súvisiace recepty:
Celozrnné palacinky
Palacinky s lekvárom
Cisársky trhanec s ovocím >>
    Site by OverLOOK design - načítanie 0.027s Sitemap XML 22.09.2023 17:55