Zemiaky prekladané zeleninou >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr Zemiaky prekladané zeleninou >>
Zemiaky prekladané zeleninou >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
Zemiaky prekladané zeleninou >>
Zemiaky prekladané zeleninou >>
Zemiaky prekladané zeleninou >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
Zemiaky prekladané zeleninou >>
recepty / Ostatné / Zemiaky prekladané zeleninou
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať pošli na vybrali.sme.sk vytlačit recept
Zemiaky prekladané zeleninou >>

Zemiaky prekladané zeleninou

Zemiaky prekladané zeleninou >>
recept pridal: AntiBarbie - 13.09.2007
Zemiaky prekladané zeleninou >>
surovinyZemiaky prekladané zeleninou >>

6 ks

Zemiaky prekladané zeleninou >>

zemiaky (veľmi veľké)

2 ks

Zemiaky prekladané zeleninou >>

cibuľa (veľmi veľké)

15 dg

Zemiaky prekladané zeleninou >>

salám (pikantný)

1 ks

Zemiaky prekladané zeleninou >>

klobása

1 ks

Zemiaky prekladané zeleninou >>

tekvica (malá)

1 ks

Zemiaky prekladané zeleninou >>

patizón

1-2 ks

Zemiaky prekladané zeleninou >>

mrkva (nemusí byť)

1 ks

Zemiaky prekladané zeleninou >>

smotana kyslá

1 ks

Zemiaky prekladané zeleninou >>

smotana na šľahanie

15 dg

Zemiaky prekladané zeleninou >>

syr tvrdý

2 ks

Zemiaky prekladané zeleninou >>

cibuľka jarná

5 ks

Zemiaky prekladané zeleninou >>

paradajky (sušené v oleji - nemusia byť)

2 PL

Zemiaky prekladané zeleninou >>

olej

Zemiaky prekladané zeleninou >>

čierne korenie mleté

Zemiaky prekladané zeleninou >>

rasca (drvená)

Zemiaky prekladané zeleninou >>

soľ

Zemiaky prekladané zeleninouZemiaky prekladané zeleninou >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.25/5  4.25 / 5
(hlasov: 4)
Zemiaky prekladané zeleninou >> postupZemiaky prekladané zeleninou >>

Príprava:
Uvarte zemiaky v šupe, po vychladnutí ich ošúpte a nakrájajte na kolieska. Očistite tekvicu a patizón, lyžicou z nich vyberte dužinu a jadierka. Telo plodov nakrájajte na hrubšie pásiky. Ošúpte cibuľu a príp. mrkvy a nakrájajte ich na kolieska, rovnako aj salám (môže byť aj slovenská točená) a klobásku.

Posýpka na vrch:
Umyte cibuľku a spolu so sušenými paradajkami ich pokrájajte na drobno. Tvrdý syr pokrájajte na kocky.

Smotanová zmes na zalievanie:
Vo vyššej nádobe zmiešajte kyslú smotanu a šľahačku, trochu ich osoľte a okoreňte.

Postup:
Dno hlbokej zapekacej misy vymažte olejom a pokryte ho vrstvou cibule, ktorú osolíte. Na ňu uložte vrstvu patizónu, okoreňte, pridajte vrstvu zemiakov, ktorú osolíte, okoreníte a posypete rascou. Na zemiaky uložte klobásky a prelejte menšou polovicou smotanovej zmesi. Nasleduje osolená vrstva tekvice a cibule, okorenená vrstva mrkvy, potom opäť zemiaky (+ soľ, korenie, rasca). Na to suchý salám s cibuľkou, ktorý rovnomerne zalejete zvyškom smotany. Na vrch nasypete syr a sušené paradajky.

Rozohrejte rúru na 230 stupňov C, vložte do nej misu a najskôr ju cca 30 min zapekajte zospodu a potom cca 15-25 min. zvrchu.

pagerank Rank SK Site by OverLOOK design - načítanie 0.043s Sitemap XML 27.07.2017 02:48