MEGApusinka (zimná a letná torta) >> bgr
nadhlad.sk nadhlad.sk nadhlad.sk
undermenu
bgr MEGApusinka (zimná a letná torta) >>
MEGApusinka (zimná a letná torta) >>
Zadajte názov receptu alebo suroviny, ktorú chcete vyhľadať. Vyhľadávanie môžete upresniť zvolením požadovanej kategórie.
MEGApusinka (zimná a letná torta) >>
MEGApusinka (zimná a letná torta) >>
MEGApusinka (zimná a letná torta) >>

Copyright ©2007 nadhlad.sk   Všetky práva vyhradené

Domov...suroviny a neviem čo uvariť.
MEGApusinka (zimná a letná torta) >>
recepty / Torty a zákusky / MEGApusinka (zimná a letná torta)
QR kód s odkazom na recept
pre vaše mobilné zariadenie.
QR kód s odkazom na recept pre vaše mobilné zariadenie
Zdieľať pošli na vybrali.sme.sk vytlačit recept
MEGApusinka (zimná a letná torta) >>

MEGApusinka (zimná a letná torta)

MEGApusinka (zimná a letná torta) >>
recept pridal: AntiBarbie - 14.10.2007
MEGApusinka (zimná a letná torta) >>
surovinyMEGApusinka (zimná a letná torta) >>

6 ks

MEGApusinka (zimná a letná torta) >>

vaječný bielok

300 g

MEGApusinka (zimná a letná torta) >>

cukor práškový

2 bal

MEGApusinka (zimná a letná torta) >>

cukor škoricový (ZIMNÁ)

3 PL

MEGApusinka (zimná a letná torta) >>

škorica mletá (ZIMNÁ)

3 PL

MEGApusinka (zimná a letná torta) >>

kakao (horké - LETNÁ)

1 bal

MEGApusinka (zimná a letná torta) >>

čokoláda (horká)

1 ČL

MEGApusinka (zimná a letná torta) >>

ocot Balsamico (alebo)

1 ČL

MEGApusinka (zimná a letná torta) >>

ocot vínny (červený)

250 ml

MEGApusinka (zimná a letná torta) >>

smotana na šľahanie

2 ks

MEGApusinka (zimná a letná torta) >>

jablká (veľké - ZIMNÁ)

250 g

MEGApusinka (zimná a letná torta) >>

maliny (LETNÁ)

MEGApusinka (zimná a letná torta)MEGApusinka (zimná a letná torta) >>
hodnotenie: hodnotenie: 4.71/5  4.71 / 5
(hlasov: 12)
MEGApusinka (zimná a letná torta) >> postupMEGApusinka (zimná a letná torta) >>

Myslím si, že torta, ktorú popisujem v nasledujúcich riadkoch, môže zaslúžene patriť medzi recepty nového tisícročia. Má moderný spôsob prípravy, takpovediac umelecký vzhľad, ale najmä delikátne kráľovskú chuť, pričom vás zaručene nebudete ťažiť v žalúdku. Je taká krehká, že ju môžete krájať servírovacou podberačkou. Podľa chuti a ročného obdobia ju môžete pripraviť 2 spôsobmi:

ZIMNÁ TORTA:

Najskôr rozohrejte rúru na 180 stupňov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. V mise poriadne premiešajte práškový cukor so škoricou a postupne ich preosievajte a prišľahávajte do snehu. Prilejte a prišľahajte lyžičku octu Balsamico, ktorý je v procese prípravy veľmi dôležitý (počas pečenia tortovej bázy spôsobuje vznik jej pružného jadra). Na jemno nakrájajte polovicu horkej čokolády (nepoužívajte čokoládu na varenie - obsahuje veľa tuku) a primiešajte ju do zmesi. Hotová zmes by mala by byť lesklá a pomerne tuhá.

Plech vyložte papierom na pečenie a od stredu naň nakladajte pripravenú zmes, tak aby vytvorila kruh s priemerom cca 22cm a výškou cca 6cm. Opatrne uhlaďťe povrch a boky bázy a vložte plech do stredu vyhriatej rúry, pričom jej teplotu ihneď znížte na 150stupňov. Pečte min. 1hodinu (tortová báza sa v rúre zväčší a popraská), až kým nebude povrch bázy suchý a tuhý, ale vnútro bude na dotyk pružné. Potom každých 15 min. postupne znižujte teplotu rúry až na 100stupňov. Potom rúru úplne vypnite, ale tortovú bázu nevyberajte, pootvorte dvierka rúry a bázu takto nechajte postupne vychladnúť. Báza trošku spľasne, ale nemala by ostať plochá.

Umyté jablká zbavte jaderníkov a nakrájajte ich na menšie kúsky. Na panvicu kvapnite olej, pridajte jablká, škoricový cukor a duste ich pod pokrievkou, kým úplne nezmäknú. Nechajte ich úplne vychladnúť. Nakrájajte nadrobno druhú polovicu horkej čokolády a vyšľahajte šľahačku do tuha.

Tortovú bázu veľmi opatrne preložte na servírovací podnos, na jej vrch naložte šľahačku, tú posypte čokoládou a na vrch dajte pripravené jabĺčka.

LETNÁ TORTA:

Postup je rovnaký, akurát... škoricu nahradíte horkým kakaom a dusené jabĺčka čerstvými malinami. Stačí keď použijete polovičné množsvo práškového cukru. Maliny prepláchnite, nechajte poriadne odkvapkať, ale inak ich neupravujte, len uložte na povrch.

pagerank Rank SK Site by OverLOOK design - načítanie 0.043s Sitemap XML 29.06.2017 16:06