
 Jogurtový ovocný koláč recept pridal: Liv - 07.07.2007 
1 ks |
 |
jogurt biely veľký (alebo 2 malé) |
300 g |
 |
múka polohrubá |
300 g |
 |
cukor kryštálový (ale stačí aj 200) |
1 bal |
 |
kypriaci prášok do pečiva |
2 ks |
 |
vajce |
|
 |
ovocie |
50 g |
 |
múka hladká (na mrveničku) |
50 g |
 |
cukor kryštálový (na mrveničku) |
40 g |
 |
maslo (na mrveničku) |
|  
hodnotenie: |
 |
4.71 / 5 |
(hlasov: 29) |
|   
Jednoduchý chutný šťavnatý koláč
Najprv zmiešame biely jogurt s vajíčkami a cukrom. V ďalšej miske si zmiešame múku s práškom do pečiva.
Pripravíme si mrveničku z cukru, múky a masla.
Vymastíme a vysypeme si múkou plech, ak je to potrebne.
Zmiešame jogurtovú zmes s múkou (ak je cesto moc husté, rozriedime s troškou mlieka), vylejeme na plech a poukladáme navrch ovocie (napr. ríbezle, jahody, marhule, broskyne, maliny, lesne ovocie, nektarinky,...). Nakoniec posypeme mrveničkou.
Pečieme pri 180°C po dobu 20 - 25 minút (dokým niesú okraje dozlatista).
Suroviny na cesto si môžme pripraviť aj týmto spôsobom:
1 kelímok veľkého jogurtu
1 kelímok polohrubej múky
1 kelímok kryštálového cukru (stačí aj 3/4)
1 kypriaci prášok do pečiva
2 vajíčka
Táto dávka je na veľký plech, keď chcete urobiť na menší (ako je na foto), tak z polovičnej dávky. Príp. sa dá urobiť aj do muffinovej formy.
Dobrú chuť!
ribezlovy kolac, ríbezľový koláč, marhulovy kolac, marhuľový koláč, jahodový koláč, jahodovy kolac, šťavnatý koláč, ovocná bublanina, ovocný koláč, ribezlovy kolac, ríbezľový koláč, marhulovy kolac, marhuľový koláč, jahodový koláč, jahodovy kolac, šťavnatý koláč, ovocná bublanina, ovocný koláč, |

sezónne kategórie receptov: | |
|
 |
|
 | |